vrijdag 8 maart 2013

Een Smurf in gesprek met een Rat

Zojuist zat ik op de bank en zag ik dit tafereel voor me. Dat leek me opnieuw een knap staaltje schoonheid dat het zeker verdiende om met de wereld gedeeld te worden: hoe vaak maak je het immers mee dat een smurf - met zijn handen over zijn schouders gevouwen - in gesprek is met een rat die bovendien een stuk kleiner is dan deze - overigens vrij bleke smurf?

smurf en rat op tafel
Omdat ik noch de taal der smurfen, noch de taal der ratten spreek heb ik geen idee waar ze het samen over hebben gehad. Wellicht over de ontvoering van 21 Fillipijnse VN-waarnemers op de grens van de Golan-hoogten en Syrië? Zouden ze wellicht hun ideeën delen over het werk van Vladimir Couscous (1), of zouden ze gewoon wat aan het keuvelen zijn over degene die op de achtergrond in een kooi verblijft?

Ik vroeg me wel af wat je zou krijgen als je een smurf met een knaagdier zou mengen. Wellicht zou het dan zoiets worden als hieronder? Hoewel hij ook wel het een en ander wegheeft van een smurfchampignon (2).

Een Smurfmuisachtige Smurfchampignon (2)
Als we het dan toch over smurfen hebben, dan kan er ook nog wel een stripje vanaf van niemand minder dan mijn favoriete stripheld van tegenwoordig: Dirk-Jan, getekend door Mark Retera. Klik op de strip om het groter en leesbaarder te zien. Dirk Jan treedt later ook nog op in dit theater, en wel op 26 april al zittend plassend (3).



NOTEN
(1) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/varen-door-de-vingerafdrukken-van.html
(2) http://www.crackajack.de/tag/smurfs/
(3) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/plassen-luxe-wc-papier-en-een.html

4 opmerkingen:

  1. Op 16 april 2013 is er nog terugverwezen naar de champignonnensmurf naar aanleiding van de paddestoelenbomen van Bob Reidinga. Zie voor meer: http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/harige-appels-met-de-bolletjes.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Via Dirk Jan en Smurf kwam iemand hier in dit restaurant terecht

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De smurfen en Dirk-Jan blijven het goed doen. In de eerste week van september 2013 kwamen er weer de nodige mensen binnen via zoektermen als 'Jan Smurf' en 'Dirk-Jan'

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Na zoveel jaar kijk je weer eens op je blog, om het stof er wat vanaf te blazen, en dan zie je dat er nog altijd mensen binnenkomen met smurfen en Dirk-Jan in gedachten. Ergens was het ook mooi geweest als de mensen zouden komen, al zoekend op exotische kunstenaars, maarja, een smurf en Dirk-Jan is in ieder geval ook iets, zullen we maar denken.

    BeantwoordenVerwijderen