maandag 25 maart 2013

Shpongle en Going Trance met een pinnig Strijkijzer

Vandaag kwam ik met iemand in gesprek en die heeft me kennis laten maken met Shpongle (1), een bepaalde muziekstijl die moeilijk onder een bepaalde noemer te vangen is, hoewel het wel veel electronische elementen bevat.

Deviantart Shpongleproduct via Kikkums (2)
Het heeft wel iets betoverends die muziek, en dat inspireert natuurlijk tot het nog even verder bladeren in de bijzondere afbeeldingen die deze zoektocht oplevert. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze productie, waarschijnlijk afkomstig van, niet van Alex Jones, ook niet van David Gray, maar van Alex Gray (3).

Via de Turkse goingtrance getumblred (3)
Je zou bijna gaan denken dat ik een sluimerende liefde voor overgeven begin te ontwikkelen. Toen ik het had over bloeiende broccoli en overgevende eieren kwam dit thema ook al langs (4). Laten we er maar geen gewoonte van maken, hoewel eigeel natuurlijk wel heel wat anders is dan deze psychedelische slangen-tijger-kikker combi van Alex Gray.

Ook borrelt er een associatie op aan de bevalling van Frida Kahlo, waarbij haar moeder een laken over haar hoofd had (5). Laten we om het toch wat rustiger, kleiner en normaler afsluiten met een strijkijzer met stevige scherpe pinnen aan de onderzijde.

Zo te zien geen stoomstrijkijzer van Man Ray (6,7)
NOTEN
(1) http://www.youtube.com/watch?v=IDiZG-eAk30
(2) http://kikkums.deviantart.com/art/shpongle-4-163001911
(3) http://goingtrance.tumblr.com/
(4) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/bloeiende-broccoli-soep-biologisch-maar.html
(5) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/een-huilend-kind-bij-de-buren.html
(6) http://www.trendhunter.com/slideshow/87-examples-of-stunning-psychedelic-surrealism#2
(7) http://hanahipps.wordpress.com/

2 opmerkingen:

  1. Op 20 mei wilde iemand wel eens wat meer weten over een strijkijzer van man rat, en kwam toen hier terecht. De relatie tussen de woorden, strijkijzer, man en rat zijn mij nog niet helemaal duidelijk, maar misschien word ik vannacht wel om half 4 wakker met de waarschijnlijke oplossing voor dit google raadsel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Terwijl ik mezelf afvraag of ik een filmpje zal maken waarin mijn nieuwe fietsachterlicht de hoofdrol speelt, merkte ik op dat er iemand is geweest die heeft gezocht naar een leuk shot van iemand die een strijkijzer tegen zijn oor had geplaatst.

    BeantwoordenVerwijderen