maandag 18 maart 2013

Gimp, Sjoelbakken in Bad en een intens Droevig Meisje

Sinds ik mijn eerste fotobewerkingsactie heb uitgevoerd op deze blog (1) wil ik me meer gaan verdiepen in de mogelijkheden van Gimp, die geen vos, maar een wezel blijkt te zijn. Een vrolijk beestje met een guitige kwast in zijn bekkie.

Als ik zo kijk naar de manier waarop deze Gimp zijn kwast draagt, dan roept dat toch wel associaties op aan mensen die zo een peukje in hun mondhoek hebben zitten. Vroeger sjoelbakten we wel eens thuis en ik kan me nog herinneren hoe blauw (meer grijs eigenlijk, maar goed) het er zag van de rook van mijn rokende ouders en mijn oudere zus. Ik kan me echter niet heugen dat ze ooit in bad hebben gerookt (of gesjoelbakt).

Lekker wat roken in bad - Rob Phobos (2)
Vandaag was ik op bezoek bij iemand in het UMC St. Radboud ziekenhuis in Nijmegen en ik trof daar een foto aan, die daar in al haar aangrijpende droefheid aan de muur hing. Ik was zo vrij er een shot van te maken en ik plaats hem ook maar meteen als afsluiter hieronder.

Foto van grote afbeelding in UMC St. Radboud Ziekenhuis gemaakt op 18 maart 2013

NOTEN
(1) Denk aan de inmiddels al haast legendarische Pritt-stift Mountain: http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/guppies-en-een-prittstift-met-kerriesaus.html
(2) http://robphobos.deviantart.com/art/Cigarettes-Smoke-People-3-126726398

1 opmerking:

  1. Roken in Bad heeft goed gescoord deze week. Misschien wordt het tijd om het rookthema weer eens op te pakken. Het is inmiddels ook al weer bijna een jaar geleden dat het is aangeraakt. Dat was nog in de tijd dat er nauwelijks mensen rondliepen met van die electronische varianten. Wat kan er toch veel veranderen in een jaar tijd.

    BeantwoordenVerwijderen