dinsdag 19 maart 2013

Bloeiende Broccoli Soep en Overgevende Eieren

Vandaag wilde ik mijn door de griep gevelde dochter eens verwennen met wat gezonds en dus kwam ik aan met een zak soep, en niet zomaar een gewone kippe-, groenten- of tomatensoep, nee, een heuse biologisch verantwoorde broccolisoep. Nou, dat heeft me een gevecht gekost, waardoor ik uiteindelijk zo goed als alles zelf opgegeten heb.

Bloeiende Broccoli bij het Hof van Eva (1)
Echt lekker was het overigens niet, en bovendien heb ik er nog een uur of twee last van gehad, in die zin van dat er een sluimerend gevoel tot overgeven bleef hangen. Voor mij voorlopig geen broccolisoep meer. Ik ben meer van de paddestoelen- en mosterdsoep.

Je binnenste naar buiten laten vloeien na enkele borden broccolisoep (2)
Om toch nog een beetje in deze sfeer te blijven nog een creatie die niet eens werkelijk buiten de werkelijkheid staat, zoals dit onderstaande overgevende ei.

Een ei dat het even niet meer trekt (3)
Dit ei is overigens afkomstig van de deviantart-site en dat is toch wel een interessante bron van, laten we zeggen, afwijkende kunstuitingen. Al eerder heb ik materiaal ingezet vanaf deze bron, zoals de inmiddels befaamde Jacqueline Rae met haar biomechanische schepping op de pagina van aan de voeten opgehangen hertenmens (4), en gisteren nog met de rokende arm (5).

Update op 28 november:

Zie Dirk-Jan Trefwoordenregister (6)

PINDA's
(1) http://hofvaneva.blogspot.nl/2011/07/bloeiende-broccoli.html
(2) http://www.tumblr.com/tagged/optical%20illusions
(3) http://faerie191.deviantart.com/art/Puking-egg-166329312
(4) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/klaus-de-gerespecteerde-scherpschutter.html
(5) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/gimp-sjoelbakken-in-bad-en-een-intens.html
(6) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/10/dirk-jan-archief-en-zaadcellen.html

2 opmerkingen:

  1. Op een verzoekje voor een pratende broccoli, deed ik niet te moeilijk en plaatste er eentje op de Bob, bob, bierbob en de pratende broccoli pagina die ik op bevrijdingsdag 2013 lanceerde op: http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/05/bob-bob-bierbob-en-de-pratende-broccoli.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag raakte ik in gesprek met iemand terwijl ik bij de stoplichten aan het wachten was. De vrouw die ik sprak begon, terwijl ze een vreemde gloed in haar ogen had, te praten over broccoli die niet meer goed was, en wat ze daar toch eigenlijk mee moest.

    Ik omarmde haar vriendelijk, glimlachte naar haar, en stak vervolgens de weg over.

    BeantwoordenVerwijderen