zondag 31 maart 2013

Houten Isolerende Haren knippen met Vissen

Nadat iemand zich een weg naar deze site had gegoogled via de inspirerende term 'friet kapsalon' (1) (waarschijnlijk via het zoeken naar afbeeldingen), raakte ik zelf gemotiveerd om dit thema verder uit te diepen, en dit keer richt ik me op de tweede term van dit calorierijke gerecht, namelijk de kapsalon.

Van een kapsalon is het een kleine stap naar haren en al snel kwam het uit 1940-stammende schilderij van Frida Kahlo voor de geest met een tekst als  "Kijk, als ik van je hield was het vanwege je haar. Nu je zonder haar bent, houd ik niet meer van je", wat een interessante zinspeling is op het verschijnsel uiterlijk en het mogelijke belang ervan in de interactie tussen man en vrouw.

Zelfportret met kort haar - Afkomstig van (2)
Ik heb wel iets met Frida Kahlo. Ze is al eerder de revue gepasseerd toen bij het huilend kind van de buren (3), waarin ze haar eigen geboorte had geschilderd. Laatst ontmoette ik nog iemand die haar Spaanse hond Frida had genoemd.

Over haren gesproken, de onderstaande vrouw heeft nog minder haar op haar hoofd, dan Frida in haar schilderij.

Afkomstig uit de tumblr-collectie van chelsahhdelic (4)
Om deze harenspecial af te sluiten dan nog een knap harig werkje van Tiffany Turrill (5), waarbij de vissen me doen denken aan de onderwaterslaapkamer van Anja Stiegler in 'Tijd om naar bed te gaan met een Zwaan' (6).

Insulation door Tiffany Turrill (5)

NOTEN
(1) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/een-kapsalon-met-transparante-zolen.html
(2) http://www.moma.org/collection/object.php?object_id=78333
(3) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/een-huilend-kind-bij-de-buren.html
(4) http://chelsahhdelic.tumblr.com/
(5) http://digital-art-gallery.com/picture/9931
(6) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/tijd-om-naar-bed-te-gaan-met-een-zwaan.html

2 opmerkingen:

  1. Op 3 april een bezoeker mogen verwelkomen die zocht op 'haren knippen facebook'. Beste bezoeker, als je nog eens langskomt, het was leuk je als gast te hebben mogen ontvangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Via Houten beelden vissen op deze site terechtkomen. Als ik nog zo actief was op deze site als tijdens het voorjaar zou ik zomaar meer gaan zoeken op van die houten vissen, maar de site pakt even een rust-moment.

    BeantwoordenVerwijderen