vrijdag 15 maart 2013

Niets dan Moeheid om me heen en de Invasie van Talkalakh

Vandaag viel een collega het op dat we allemaal er nogal futloos bijzaten. Ik kon het niet ontkennen. Het zal vast het effect zijn van twee dagen jas-arm weer, gevolgd door een koude golf. Gelukkig kunnen we het ons veroorloven om gewoon sloom te zijn. Terwijl ik luister naar de nieuwe Bowie met teksten als 'My father in the prison', pers ik er nog maar eens een alledaagse surrealistische verkenning uit rondom dit fascinerende en altijd inspirerende onderwerp 'vermoeidheid'.

Wat te denken van deze peuter?

Slapen half in de kast  (1)

Deze vrouw in het blauw is misschien ook wel erg vermoeid, waardoor ze wat vreemd uit haar ogen kijkt.

Fragment uit the Cell (2)
Terwijl ik hier wat rond aan het neuzen ben in foto's die wat met vermoeidheid te maken heb, wordt er in Syrië melding gemaakt van een soort van invasie van moslim-terroristisch geweld vanuit Libanon naar de regio rond het bijzonder klinkende Talkalakh (3). Het is af en toe raar dat contrast, maar ik kan niet veel meer doen dan er af en toe in een blog aandacht aan schenken (4), een foto plaatsen waarin het thema van geweld wordt gecombineerd met vermoeidheid, zoals hieronder van deze vrouw in pyama:

Productie van Jeremy Geddes (via 5)

NOTEN
(1) http://www.duskyswondersite.com/animals/ever-been-this-tired/
(2) http://www.nicksflickpicks.com/best00snoframes.html
(3) http://sana.sy/eng/21/2013/03/15/472572.htm & http://rt.com/news/syria-lebanon-rebel-warning-304/
(4) http://iraansnieuws.blogspot.nl
(5) http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/top-8-sites-that-showcase-the-best-surreal-art

1 opmerking:

  1. Inmiddels stijgen de spanningen tussen Libanon en Syrië steeds verder, omdat de gewapende bendes inmiddels - in al hun lafheid - nu zelfs vanuit Libanon op Syrië schieten. Lees er meer over op: http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/03/toenemende-spanningen-rond-syrisch.html

    BeantwoordenVerwijderen