zaterdag 16 maart 2013

Guppies en een Schimmel bij Pritt Stift Mountain

De meeste vissen in het aquarium thuis doen het aardig goed. Met een zekere trots kan ik toch zeggen dat er al twee maanden geen vis het loodje heeft gelegd. Tot aan vandaag, want toen trof ik een vrouwenlijk aan, drijvend tussen het groen aan de oppervlakte. Het betrof het enige vrouwelijke guppie dat er nog was.

Een gup van een gup. Wat zou er in het innerlijk van zo'n gup omgaan? (1)
Ter compensatie heb ik vandaag drie nieuwe vrouwenguppies aangeschaft, in de hoop dat ze voor een explosie aan nieuw leven zullen zorgen, allemaal bevrucht door het ene mannetje dat er nog rondzwemt. Guppies hebben geen enkel probleem met polygamische relaties, dat moge wel duidelijk zijn.

Omdat ik toch niet een hele pagina alleen wilde vullen met guppies, en er ook op surrealistisch vlak weinig te vinden is over guppies, behalve dan het werk van James Guppy, was ik genoodzaakt mijn blik te werpen op andere prikkels om me heen. Voordat ik dan ook doorga met mijn pritt-stift-inspiratie, wil ik toch nog een staaltje James Guppy delen, hoewel die wel vrij bizarre en donkere kunst heeft gemaakt, die mij minder aanspreekt (2).

Een Guppy-productie (2).
Omdat ik er toch weinig boeiends tevoorschijn kwam in mijn speurtocht naar surrealistische pritt-stiften, was ik genoodzaakt om zelf een pritt-stift toe te voegen aan een plaatje van een schimmel met een ballonnenhoofd. Met trots presenteer ik dan ook mijn eerste productie:

Schimmel met Ballonnenhoofd nabij Pritt Stift Mountain.
Zouden de ballonnen ook vastgepritt zijn? (3)
NOTEN
(1) http://karlsimposter.com/hosted/shufen%20wu/fish.html
(2) http://surrealistisch.blogspot.nl/2012/03/james-guppy.html
(3) De schimmel zelf is afkomstig van the Queen of Sheba (http://thequeensofsheba.blogspot.nl/2012_06_01_archive.html). Het heeft me overigens nog heel wat tijd gekost om die pritt stift daar boven op die berg getild te krijgen, uiteindelijk gelukt met de spierballen van paintnet en Gimp 2.8

5 opmerkingen:

 1. Op 3 april heeft zich iemand een weg gebaand naar dit artikel door te zoeken op de term 'guppies', dat nodigt uit voor een nieuwe guppy-bijdrage, alleen nu duik ik toch mijn bed in. Het is immers al weer laat zat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op 25 april was Gepka op zoek naar een aquarium tafereel en kwam zo hier terecht. Ik heb maar meteen een lekkere maaltijd voor haar gemaakt. Het is immers mooi om elkaar rond een aquarium te ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Opnieuw een guppende gup langsgeweest. Al Zoekend op Dirk-Jan en vis kwam ik uit op de zittend plassende Dirk Jan die figureert op de bijdrage van 26 april 2013.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een geĆÆnteresseerde in polygamische relaties kwam hier zo tussen de guppies terecht.

  BeantwoordenVerwijderen