zaterdag 9 maart 2013

Almaty en een Brandende Appelplaneet

Eind februari 2013 is er een bijeenkomst geweest in Almaty, een stad in het zuid-oosten van Kazachstan van de landen van de veiligheidsraad en Duitsland, met Iran om daar te spreken over het nucleaire programma van Iran (1).

De naam Almaty betekent in de plaatselijke taal 'Gegroeid door de Appelbomen' wat je dan ook kunt terugzien in een fraai fonteinkunstwerk in de stad.

Appelfontein in Almaty, Kazachstan (2)
Natuurlijk neem ik niet zomaar genoegen met een appelfontein, omdat ik maar al te graag verder ga in het verkennen van de surreƫle wereld, waarbij mijn grote vriend Vladimir Kush (3), ook een mooie productie heeft gemaakt met appels, zoals je hieronder kunt zien.

Brandende appelplaneet met stralende appelzon door Vladimir Kush (3,4)
Omdat het daarnaast altijd interessant is om ook eens te zien wat er gebeurt als je je blind laat vallen in de google-put met woorden als Almaty en Surrealism dan kun je zomaar landen op het werk van Andrey Bobir (5), een Kazakh-kunstenaar uit Almaty.

Werk van Andrey Bobir, geboren in Almaty (5)

NOTEN
(1) http://www.presstv.ir/detail/2013/03/09/292638/france-israel-urge-tougher-iran-bans/
(2) http://aboutkazakhstan.com/almaty-city
(3) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/varen-door-de-vingerafdrukken-van.html
(4) We hebben het eerder gehad over een planeet, en wel de fantasieplaneet Aradius, zie voor meer: http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/over-de-planeet-aradius.html
(5) http://designyoutrust.com/2013/01/surreal-3d-art-by-andrey-bobir/

2 opmerkingen:

  1. En zowaar hebben we bezoek gehad van iemand die wel eens wat meer wilde weten over Almaty, en zich afvroeg of er misschien een www.almaty.nl was. Nou, die is er niet.

    BeantwoordenVerwijderen