zondag 10 maart 2013

Ode aan de Oksel

Terwijl ik net onder de douche stond, scheerde ik mijn okselhaar af, wat ik zo doe om te voorkomen dat er een raar geurtje blijft hangen in die streek. Deze handeling inspireerde me tot het maken van een special over de oksel: een surrealistische ode aan de oksel.

Een bosje okselhaar bij Montana (1)
Je kunt natuurlijk van alles doen met je oksels. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vrouw die er eens een paar tatoeages heeft neergezet?

Okseltattoo (2)
Om dan toch meer het duidelijk surrealistische pad te betreden is het onderstaande werk van Dorothea Tanning wel een inspiratie: de opdracht zou zomaar kunnen zijn: zoek de oksel.

Rainy Day Canape door Dorothea Tanning (3)
Onderweg kwam ik ook een beeld tegen dat me erg aansprak, namelijk van deze Aziatische dame die maar niet goed kan kiezen welke sleutel ze nou toch zal gaan pakken. Ik weet verder niet of ze die sleutel misschien zal gaan proberen onder haar okstel te steken. Wie zal het zeggen?

Hangende Sleutels (4)
NOTEN
(1) http://www.dvdizzy.com/hannahmontana-whois.html
(2) http://www.trendhunter.com/slideshow/colourful-tattoos
(3) http://spank-the-monkey.typepad.com/blog/2008/07/repost-surreali.html
(4) http://www.tumblr.com/tagged/chimes

5 opmerkingen:

 1. Op 10 april werd ik in de ochtend verblijd door een bezoeker die op zoek was naar een behaarde okselholte. Dat transpireert toch weer tot nieuwe ideeën en pagina's, waarbij je ook meteen weet waar je al deze noeste arbeid toch voor verzet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ploppie is toch wel ffkes ellie van dam he !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm....ploppie? Ellie van Dam? Een surrealistische reactie zou ik haast denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op 12 januari 2014 konden we een bezoeker verwelkomen die het woord oksel onder zijn oksel had getatoeërd. Onze lieve Heer heeft rare kostgangers zei mijn moeder dan altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor mensen die hevig transpireren kan het wellicht een uitkomst zijn om gebruik te maken van okselpads, zoals een van mijn bezoekers vandaag tegen me vertelde, onder het genot van een karnemelkje met appelsap.

  BeantwoordenVerwijderen