zondag 1 juni 2014

Gummbah in een Bananentrommel op een Bakfiets van Cangoo

Vandaag keek ik voor het eerst sinds geruime tijd weer eens op deze blog waar ooit nog eens mooie gedachten, dan wel mooie beelden waren terug te vinden. Tot mijn verbazing zag ik dat het dit keer niet ging om guppies, smurfen, of Dirk-Jan, maar dat zowaar onze Gummbah (1) in de prijzen was gevallen.

Zoals gebruikelijk ben ik dan ook meteen voortvarend op zoek gegaan naar een nieuwe Gummbah, en werd getroffen door de enorme grofheid van de tekeningen. Het plaatje dat ik had gebruikt was gewoon netjes, en dat wilde ik eigenlijk ook zo houden. Ik moest me door een woud van smerige humor heen slaan, waarbij ik overigens toch ook regelmatig een glimlach op mijn gezicht moest toelaten, tot ik bij de onderstaande cartoon uitkwam, over een belangwekkend interview met een schrijver van niks.


Na deze wijze woorden richt ik mijn aandacht op de realiteit waar ik me vandaag de dag in begeef, en dan kom ik toch al snel op de bananentrommel die ik zojuist nog heb mogen afwassen. Hierbij een shot van de gele trommel, met daarbij op de achtergrond een stuk aanrecht. Merk hierbij op dat er zich nog enkele druppeltjes bevinden, tezamen met enkele gaatjes.

Een natte bananentrommel op een doorsnee aanrecht
Daarnaast ben ik ook in blijde verwachting van een bakfiets om daarin waarschijnlijk vanaf september een drietal kinderen in te mogen vervoeren in de toekomst. Onze ogen zijn gevallen op de Cangoo, na een proefrit in Utrecht te hebben gehad. We hadden eerst een tochtje gemaakt op een Babboe in Willibrord (of zoiets, ergens in Brabant, nabij St. Anthonis), maar daar waren we toch duidelijk minder enthousiast over. De Cangoo is voordeliger, rijdt stabieler en heeft bovendien ook nog eens een stevigere motor.

Cangoo Bakfiets

 NOTEN
(1) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/waarmee-wil-je-je-geest-voeden-guppies.html

3 opmerkingen:

 1. De eerste nieuwsgierige cangoo-zoeker hebben we in augustus 2014 mogen verwelkomen bij dit bananentrommelartikel, op de dag dat ik waarschijnlijk een begin ga maken met de serie 'Sanctuary', maar dat heeft er verder niks mee te maken.

  We zijn overigens nog altijd erg enthousiast over onze cangoo. De kinderen hebben er ook lol in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is veel gebeurd in mijn leven sinds deze bananentrommel. Gelukkig werd ik uit de dood gewekt door iemand die een trommel bij de action zocht. Lang leven de Action, hail, hail.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De bananentrommel trok me na twee jaar opnieuw naar dit artikel. Juist op het moment dat het even niet zo goed gaat met de Cangoo. Al langere tijd gedoe met de elektriciteit. Ik gokte nog op een klein wonder door hem bij Cosma in Nijmegen te laten nakijken, maar dat wonder heeft zich niet voltrokken.

  We gaan nu maar een nieuwe accu bestellen, en dan maar hopen dat het ding het weer goed gaat doen, want als hij het doet, is het echt een pracht apparaat, waar geregeld drie of vier kinderen in vervoerd werden naar school.

  BeantwoordenVerwijderen