dinsdag 4 februari 2014

Magnetische Poetsdoeken, Dankbaar boerende planten en een Rokende Tien-minner

Zoals ik gisteren al schreef op een zaadbol (1) kan het voor een geestelijk vruchtbaar en aangenaam leven van belang zijn om bepaalde gebeurtenissen of zaken die je als ongewenst, onverwacht en irritant zou kunnen beleven, om te buigen naar iets prettigs. De term die ik daar voor in de steigers heb gezet is 'het proces van de leukificatie'


Belgisch Surrealisme (2)
Om enkele voorbeelden te noemen uit de dagelijkse praktijk. Zo zat ik vandaag aan een tafel en ik bespeurde enkele viezige vlekken. Je kunt op een dergelijke constatering reageren met een vrij zure gedachte als: "Shit, wat een vieze vlek. Die moet ik gaan schoonmaken", of je kunt het moment zo gebruiken om gedachten te laten ontkiemen als: "Stel je voor dat ik een magnetische poetsdoek heb, die in vliegende vaart door het huis heen snijdt om zo met een grappig zuigend geluid op de tafel te belanden".

In de tweede versie loop je de kans dat er spontaan een glimlach of twee op je gezicht ontstaan.

Eindelijk weer eens een pronkstukje van Vladimir Kush (3)
Een ander voorbeeld betreft het omgaan met de bewustwording dat planten alweer een tijd geen water gehad hebben. Recentelijk heb ik nog volop aandacht besteed aan Poetin en plantenspuiten (4), maar dat terzijde. Je kunt je hierbij voorstellen dat je denkt: "Shit, ik moet de planten nog water geven" , of je gooit het over een plezierige boeg door je voor te stellen dat de planten grappige smurf-achtige boer-geluidjes produceren als dank voor het bewateren.

Omdat ik verder ook probeer af en toe in te haken op vorige blogs die nog wel eens bezocht worden door Jan of Alleman, leek ik het me gepast om naar aanleiding van het verschijnsel van het roken in bad (5), eens iets meer te doen met den rokenden mens. Al tastend door de rook kwam ik uit bij deze ondertiener die in een productie van Frieke Janssens knap ringetjes kan roken (6).

Een rokend kleintje - Werk van Frieke Janssens (6)

NOTEN
(1) http://zaadbol.punt.nl/content/2014/02/Het-Leukificeren-van-gebeurtenissen-met-de-Smartphonegod
(2) http://de-naamloze-achter-ons.blogspot.nl/2011/09/naos-questions-aux-belgicistes-xxxxii.html
(3) http://www.miscellaneoushi.com/Plants/sunflowers/surrealism_surreal_artwork_sunflowers_vladimir_kush_1280x1010_wallpaper_6197
(4) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2014/01/anti-poetin-propaganda-en-plantenspuiten.html
(5) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/gimp-sjoelbakken-in-bad-en-een-intens.html
(6) http://molempire.com/2012/08/15/interview-with-surrealist-photographer-frieke-janssens/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten