zondag 19 januari 2014

Anti-Poetin Propaganda en Plantenspuiten

Laatst hoorde ik mezelf zeggen: "Alles is interessant, als je geïnteresseerd bent", en dat is natuurlijk de waarheid als een ge-oormerkte koe. In deze blog weer eens enkele fascinerendheden die mijn leven afgelopen week hebben verrijkt.

President Poetin op de IJshockeybaan (1)
Laten we beginnen met het geven van wat tegengas tegen de gebruikelijke anti-rusland propaganda vanuit de vaderlandse pers. Zoals gebruikelijk wordt alles wat met Rusland te maken heeft in Nederland enorm uitvergroot als het negatief is, en nauwelijks of niet genoemd als het positief is. Daarbij dient ook gezegd te worden dat als het niet negatief is, het vaak ook creatief zó wordt verdraaid dat het toch weer negatief is. Poetin moet het hierbij ook vaak flink ontgelden.

Vandaag heeft Poetin een interview gegeven aan meerdere westerse kranten en tv-stations (1), en daarin ging hij ook op zijn altijd wijze, spitsvondige en scherpzinnige wijze in op de in het westen nogal populaire thema van de zogenaamde 'anti-homo-beweging' in Rusland, waarbij dan verwezen wordt naar de 'anti-homo-propaganda-wet'.

Zo herinnerde hij de aanwezige journalisten eraan dat er maar liefst 70 landen in de wereld zijn waarin homoseksualiteit verboden is, waarbij hij tussen neus en lippen door ook zei dat homoseksualiteit verboden zou zijn in drie Amerikaanse staten, waaronder Texas. In Rusland is geen sprake van het verbieden van homoseksualiteit. Ook is er geen discriminatie van homoseksuelen bij het vinden van woningen of werk. Hij vraagt zich af waarom de media niet over die 70 landen heenvallen, maar zich vooral richten op Rusland. Een terechte vraag, dunkt me. Zie voor meer over de Poetin-bashing op (2).

De Elho Plantenspuit 'Aquarius' - Voor de echte elite
Maar omdat er in het leven meer is dan President Poetin, wilde ik de kijker eens richten op de plantenspuit, ook wel plantensproeier genoemd. Mijn dochter had een plantje gekocht die ze extra goed wilde gaan verzorgen en daarbij leek het haar een goed plan om daarbij een plantenspuit te gebruiken. We gingen daarom eens kijken bij de Intratuin en vonden daar wel plantenspuiten, maar die waren meer dan €5,- en dat leek me wat veel voor zo'n spuiterd.

Later gingen we nog eens kijken bij de Marskramer en bij de Blokker, maar ook daar troffen we vooral van die Elho-plantenspuiten aan. Hierboven zie je een exemplaar voor €5,99 bij Blokker. Ik heb toen een schoonmaakmiddelspuit gekocht voor €2,- en die schoongemaakt, maar ik bleef hierbij toch mijn bedenkingen houden: op zich wel goedkoop, maar het water bleef toch wat raar proeven.

Uiteindelijk bracht de winkelketen 'Action' me de oplossing: voor slechts €0,69 kon ik daar een pracht van een plantenspuit kopen. Hieronder zie je hoe ik hem trots toon aan de wereld. Gelukkig dat er winkels zijn zoals de Action, zodat we goed kunnen zien in hoeverre we opgelicht worden door de andere winkelketens.

Plantenspuit bij Action voor slechts 69 cent.
NOTEN
(1) http://rt.com/news/putin-journalists-olympics-gays-846/
(2) http://willyvandamme.wordpress.com/2013/12/22/sint-michael-khodorkovsky/

1 opmerking:

  1. Ook op de dag dat de rockster Prince overleed, zijn er nog mensen die zich ervan bewust zijn dat er in het westen sterk sprake is van anti-poetin propaganda. Verder bezig met zorgverlof en zaken als een wals voor een veldje met graszoden. Het leven ruist als nooit tevoor. Laten we hopen dat het 's nachts rustiger is, zodat ook de ijlere tonen weer harmonieus hoorbaar zijn.

    BeantwoordenVerwijderen