zaterdag 4 januari 2014

De Verhangen Kabouter en de Bestokte Paardenpoep

Soms moet je gebruik maken van de ochtend voordat de versnippering je geest verpulvert (1). En dan is het ook nog eens zo dat je niet alleen jezelf vrij dient te houden van de versnipperingsverlokkingen, zoals een partijtje QuizCross (2), de mail, maar dat je ook nog een bepaalde aangename stemming moet hebben om daadwerkelijk tot iets kunstigs te komen. Een zeurderige trilling blubbert immers ook teveel.

Een verhangen kabouter in een Nijmeegse tuin
Natuurlijk moet je daarnaast ook nog de beschikking hebben over tijd om de stroom maximaal te kunnen benutten. Ook moeten alle mensen uit je buurt zijn, zodat je even tot jezelf kunt komen, al is het maar een kwartier waarin je de rust hebt om even wat aandacht te richten op je buik of je navel die kalm op en neer beweegt met de getijden van je ademhaling.

Maar als je dan aan deze hele rits aan voorwaarden hebt voldaan kun je ook werkelijk helemaal los gaan. Vandaag uit zich deze onstuimige stroom zich in het plaatsen van eigen foto's, iets wat ik niet vaak doe. Vaak zijn het afbeeldingen uit de woeste domein dat internet heet, maar dit keer geen risico op copyrightclaims, door eigen materiaal in te zetten.

Een guitig en ietwat ondeugend stokje in een hoopje verse paardenpoep te Heumensoord
Het is niet de eerste keer dat ik wat producten van eigen hand hier deel met die trouwe schare volgers van dit blog. Wie kan zich immers niet herinneren dat ik hier met enige bravoure de haast surrealistische Spaanse boom van Heumensoord presenteerde in de lente van het transformatiejaar 2013? (3)

Niet alleen Mark Retera is gek op kabouters, maar ook ik weet een verhangen kabouter altijd goed te waarderen, zoals je kunt zien op de eerste afbeelding. De schoonheid van poep die je net voor je ter aarde ziet vallen is ook een rechtstreeks geschenk van de goden, om dan maar niet te spreken over wat het met me deed toen ik de broeiberg zag waarin een hemelse combinatie van gras en houtsnippers samen kwamen, gelijk het namastiaanse yin-yang symbool.

Broeiberg, inclusief schaduw van vastlegger van dit antropo-esthetische hoogstandje 
NOTEN
(1) http://noetiek.blogspot.nl/2013/06/maak-gebruik-van-de-ochtend-voor-de.html
(2) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/05/een-band-plakken-met-pritt-en-wilde.html
(3) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/een-surrealistische-spaanse-boom-in.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten