dinsdag 15 oktober 2013

Belgica Antarctica en de Snijbiet van Okke

Eén van de prachtige elementen van het leven op Aarde is wel de ongekende hoeveelheid informatie die je hier kunt aantreffen, met daarbij de schier oneindige hoeveelheid mogelijke combinaties die je kunt maken. Gisteren heb ik het initiatief opgepakt om ieder dag een thema te geven. Deze thema's worden tot op heden (het is nu de tweede dag), aangereikt door het spel QuizCross (1)

Katherine Hepburn (2)
Zo was daar gisteren de dag van Katherine Hepburn uit Connecticut die maar liefst 96 jaar blijkt te zijn geworden, en vandaag werd mijn aandacht geleid naar de Belgica Antarctica, die ik maar beleef als een soort Belgische mug die niet kan steken en ook geen vleugels heeft en bovendien het enige landdier is dat in staat is om te overleven op het gehele continent Antarctica, bij menigeen ook bekend als de Zuidpool.

Belgica Antarctica (3)
Dit bijzondere beestje leeft maar tien dagen in de volwassen staat. De rest van de tijd brengt het door in allerlei larvenstadia. Op de eerste dag van die tien dagen wordt het vrouwtje meteen al genomen door een menigte van mannetjes (4). Je kunt er in die kou waarschijnlijk maar niet vroeg genoeg bij zijn.

Toen ik nog een kunstzinnige draai wilde geven aan deze pagina door eens te neuzen naar kunstige insecten werd mijn oog getrokken door deze Cauda Equina van Keith Bentley:

Een harige hondachtige (5)
Voor degene die verder nog geïnteresseerd zijn in wat er zich zo afspeelt in de frontlinie in het Syrische Homs zou eens kunnen kijken naar een verslag van een voormalige tekenleraar aldaar (6). Eigenlijk wilde ik het ook nog uitgebreid hebben over de snijbiet van Okke, maar die is er uiteindelijk toch een beetje bij ingeschoten (7).

NOTEN
(1) Ik heb het eerder gehad over Quizcross, toen het nog lente was. Nu we inmiddels in de herfst zitten valt het me op dat ik toch alweer bijna een half jaar dit spel aan het spelen ben, met daarbij een recordrating van 1681. Wellicht kan ik in de winter melding maken van het moment dat ik door die magische grens van 1700 heengebeukt ben. http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/05/een-band-plakken-met-pritt-en-wilde.html
(2) http://blinditems.typepad.com/dish/belle_du_jour/page/5/
(3) http://www.fleuraustrale.com/the-wildlife-of-the-frozen-continent-abundant-and-fragile.html
(4) http://en.wikipedia.org/wiki/Belgica_antarctica
(5) http://www.nytimes.com/2010/05/04/science/04angier.html?pagewanted=all&_r=0
(6) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/10/verslag-uit-de-frontlinie-in-homs-syrie.html
(7) http://www.snijbiet.nl/nieuws/kleine-okke-houdt-van-snijbiet/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten