maandag 7 oktober 2013

Heerlijke Muziek van Lorde en Actieve Multizintuiglijke Videobenadering

Vandaag dacht ik weer eens tijdens de afwas mijn sky-beren hitbewustzijn te trainen (1) en na een wel erg flauw nummer van Justin Timberlake, werd ik daar opeens blij verrast door iemand die zong over het rijden in Cadillacs in onze dromen.

Lorde - snapshot van 'Tennis Court' (2)
Ik had net een nieuw initiatief opgestart om bij ieder nummer dat ik opschreef een regel of twee aan wilde associaties te koppelen, toen deze Lorde langskwam. Deze jongevrouw uit 1996, die op het moment van schrijven 16 jaar jong is, blijkt uit Nieuw-Zeeland te komen en in werkelijkheid Ella Yelich-O'Connor te heten, en het nummer dat ik hoorde was 'Royals' (3).

Als ik haar zo hoor krijg ik associaties met Adéle, Kimbra, Portishead en Agnes Obel.

Eigenlijk wilde ik ook nog wat schrijven over het verder ontginnen van het terrein van de multi-zintuiglijke verkenningen n.a.v. videos, als een soort techniek om je geheugen juist te stimuleren door nieuwe media, in plaats van het te verlammen zoals maar al te makkelijk kan, zoals bijvoorbeeld uit onderzoek van Manfred Spitzer blijkt zoals je kunt lezen in zijn boek 'Digitale Dementie' (4).

Een koene, moderne ridster (5)
Ik zie er echter toch maar van af omdat ik eigenlijk te moe ben en ik later liever zorgvuldiger over dit onderwerp wil schrijven en waarschijnlijk toch ook op een andere site.

NOTEN
(1) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/basaal-beren-hitbewustzijn-trainen-via.html
(2) http://www.youtube.com/watch?v=D8Ymd-OCucs
(3)

(4) http://www.bol.com/nl/p/digitale-dementie/9200000011326337/
(5) http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1161149/Woman-iron-mask-Cruella-catwalk-star-Alexander-McQueens-surrealist-Paris-show.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten