zondag 10 maart 2013

These are the Seans I know, I know

Dan is het vandaag tijd geworden om de grote inspirator van deze website wat in het licht te zetten. Het was namelijk een youtube-filmpje van Sean Blackwell (1) die me heeft aangezet om de surrealistische wereld te gaan verkennen. Via een artikel op de website 'Psychose Anders' (2) kwam ik uit op zijn heerlijke filmpjes die bol staan van prachtige surrealistische beelden die hij aanwendt ter verduidelijking van zaken rondom psychotische ervaringen en de mogelijke oorzaken.

Afkomstig van (3)
Hij stelt - na afloop van zo'n 1000 gesprekken met mensen die psychotisch zijn geworden - dat zo'n 80% van de mensen hun eerste psychose kregen na het gebruik van wiet. Voor mensen die de helende effecten van wiet willen ervaren zonder high te worden, raad ik mediwietolie aan en het werk van Wernard Bruining, die door sommigen de Potfather wordt genoemd (4).

Maar goed, de bedoeling van deze pagina was een eerbetoon aan Seans, in de sfeer van hoe the Kids in the Hall een eerbetoon hebben gemaakt aan Daves in een ludiek filmpje (5)

These are the Daves I know van Kids in the Hall (5)
Een van de redenen voor het bestaan van deze site is het voeden van de geest om een soort googlistische luiheid tegen te gaan (6). Eventueel doorbrekende associaties wil ik dan ook graag een plaats geven. Terwijl deze pagina eigenlijk gaat over Seans, staat er een foto van een wietvrouw die een sigaar in de hand heeft, en een foto van Dave. Dat herinnert me aan de CD van R.E.M. met de naam Green die het volgende hoesje heeft meegekregen:

Green van R.E.M., album uit 1988
Om dan toch nog af te sluiten met een echte Sean, wil ik ook ter nagedachtenis van de grote Hugo Chavez, een foto plaatsen van Sean Penn samen met deze op 5 maart 2013 overleden held van Venezuela die zich durfde uit te spreken tegen het Amerikaanse Rijk.

Sean Penn en de legende Hugo Chavez (7)
NOTEN
(1) http://www.youtube.com/user/bipolarorwakingup
(2) http://psychoseanders.wordpress.com/2010/10/01/hallucinaties-de-visioenen-en-stemmen-van-schizofrenie-en-de-bipolaire-stoornis/
(3) http://www.youtube.com/watch?v=KIxnuk1KIKU
(4) De site van Wernard Bruining: http://www.mediwiet.nl/over-ons/de-geschiedenis-van-verdunde-mediwietolie/
(5) These are the Daves I know, I know, these are the Daves I know.
(6) http://noetiek.wordpress.com/2010/09/20/geloof-in-een-oneindige-geest-en-googlistische-luiheid/
(7) http://elcubanocafe.blogspot.nl/2012/12/sean-penn-attends-vigil-for-hugo-chavez.html

1 opmerking: