maandag 11 maart 2013

Met een Hoofd onder een Stoeptegel in Ecuador

Gisteren heb ik een dozijn stoeptegels in mijn auto gestopt om er iemand mee te verrassen. Vanzelfsprekend leidt zo'n actie tot een nieuwe pagina met de stoeptegel als thema. Omdat inmiddels ook mensen vanuit verschillende landen hun weg weten te vinden naar deze blog, wil ik ook wat aandacht schenken aan Ecuador omdat één van de bezoekers daar vandaan kwam.

Ecuador, het trotse land dat wordt geleid door president Correa die het Britse rijk durfde te trotseren door Julian Assange toe te laten tot de Ecuadoriaans ambassade in Londen.

Laten we eerst beginnen met de stoeptegelthematiek. Hieronder een beeld van ene meneer Sigurdur Gudmundsson, die ook wel iets had met stoeptegels zo te zien.

'Event' (1975) - Met hoofd onder stoeptegel - Sigurdur Gudmundsson (1)
En zo kun je natuurlijk van alles doen met stoeptegels. Je kunt er bijvoorbeeld ook op slapen, maar omdat niet echt comfortabel ligt, kun je ook net doen alsof je op stoeptegels slaapt door een bepaald hoeslaken te gebruiken met een stoeptegelmotiefje. Je moet er maar op komen.

Stoeptegelmatrasovertrek (2)
Om het geheel dan toch ook nog een Ecuadoriaans tintje te geven, heb ik een tekening uitgekozen van het Tigua-volk in de Ecuadoriaanse Andes, met daarbij gezellig enkele lama's en schapen.

Schilderij van het Tigua-volk, schilder onbekend (3)
NOTEN
(1) http://metgoudenletters.wordpress.com/2011/10/20/1980-sigurdur-gudmundsson-chocoladebonbons-en-stoeptegels/
(2) http://www.kleindesignhoorn.nl/beddengoed/eenpersoonshoeslakens-/hoeslaken-met-het-patroon-van-stoeptegels.html
(3) http://volcanism.wordpress.com/2009/10/31/saturday-volcano-art-tigua-painting-from-ecuador/

3 opmerkingen:

 1. Met trots kan ik melden dat op 13 maart 2013 er een bezoeker op deze pagina is beland door te zoeken op de termen 'julian assange ambassade'.

  Dit nodigt uit tot het scheppen van een nieuwe pagina over de surrealistische aspecten van de ambassade. Misschien is het te combineren met mijn idee over de gespleten hamster?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op 4 april 2013 hebben we weer iemand naar deze pagina weten te trekken dankzij een stoeptegel. Het heeft geleid tot nog meer werk van Sigurdor op deze blog, namelijk op: http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/whatsapp-hallucinaties-en-schuine.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een bezoeker was op zoek naar 'art from Ecuador', wat al snel leidde tot de geboorte van een nieuwe pagina waarin ik het thema Ecuador verwerk via de snoezige schilderijen van Oswaldo Guayasamin. Zie voor meer:
  http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/vrolijke-guayasamin-en-wat-mondige-ogen.html

  BeantwoordenVerwijderen