vrijdag 5 april 2013

Vrolijke Guayasamin en wat mondige Ogen

Ecuador blijft een fascinerend land, met haar stoere president Correa, die nadat Engeland had bedreigd de ambassade van Ecuador te bestormen, meteen drie Amerikaanse bondgenootschappen bijeenriep, waardoor al die bondgenootschappen Engeland in krachtige termen dreigden met van alles en nog wat als ze daadwerkelijk Assange zouden gaan kidnappen uit de Ecuadoriaanse ambassade.

Omdat er vandaag hoog bezoek is geweest speurend naar Ecuadoriaanse stoeptegelkunst (1), wijd ik wat extra aandacht aan een befaamde kunstenaar die in de hoofdstad Quito is geboren in het jaar 1919, de heer Oswaldo Guayasamin, die niet echt bekend stond om zijn opbeurende werk. Hieronder een indruk van zijn gevoelsleven:

Werk van Oswaldo Guayasamin (2)
Als er nog meer vraag komt naar Ecuador dan komen we vast nog terug op deze vrolijke baas, die overigens zichzelf ook op olijke wijze heeft geportretteerd (2).

Maar laten we ons niet blindstaren op Ecuador. Er zijn immers ook nog vissen die staan te wachten op aandacht, want vandaag kregen we weer een guppie op bezoek (5,6). Omdat er genoeg kunstige vissen zijn, plaats ik er dan volgzaam nog maar eentje, ook al is het geen gup, of anders dan wel een erg rare.

Van tumblr geplukt, artiest vooralsnog onbekend (3)
En om dan toch nog maar wat in de ogensfeer te blijven sluit ik vandaag af met een mondig oogje, als ogen konden spreken...

Afkomstig van de tumblr-serie van Kyl3m (4)
NOTEN
(1) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/met-een-hoofd-onder-een-stoeptegel-in.html
(2) http://www.ecuador-wonders.com/guayasamin.html
(3) http://www.tumblr.com/tagged/installation
(4) http://kyl3m.tumblr.com/ 
(5) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/waarmee-wil-je-je-geest-voeden-guppies.html
(6) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/guppies-en-een-prittstift-met-kerriesaus.html

1 opmerking:

  1. Interresant, hoe houden ze t vol om miljoenen te spenderen aan de bezetting van de ambassade... Enkel ter verhulling van iemand die kennelijk teveel kan...weet en te weten nog kan komen. Geloof dat ik hier gehoord heb dat er een film in de maak is over zijn levensverhaal.

    BeantwoordenVerwijderen