vrijdag 26 april 2013

Plassen, luxe WC-papier en een Exploderend Zandhoofd

Enerzijds is het natuurlijk leuk als mensen bij je op bezoek komen om te kijken naar de planeet Saturnus, of om je guppies te bewonderen, danwel je stoeptegels of je friet kapsalon, maar als je je hebt voorgenomen om dit soort thema's dan weer op te pakken in nieuwe bijdragen, loop je wel het risico dat je over zes jaar nog altijd bezig bent met guppies en pritt-stiften en dergelijke. Vandaar dat ik vandaag er maar wat losser mee omgaan.

Dit jaar heb ik voor het tweede jaar een Dirk-Jan scheurkalender in huis, en met veel plezier scheur ik daar iedere ochtend een velletje vanaf. Al zoekend op Dirk-Jan en guppies kwam ik uit bij het onderstaande plaatje. Laten we hopen dat we binnenkort meer gögelende Dirk-Janners van een bakje koffie kunnen gaan voorzien.

Altijd leuk die dekselse Dirk-Jan (1)
En zo wordt het wel erg aantrekkelijk om eens een wc-special in het leven te roepen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het onderstaande kunststukje van Sarah Illenberger, die we nog kennen van de de harige appel (2) en de schoenenbanaan (3):

Toilette de Luxe (4)
Omdat een pleespecial ook zo zijn beperkingen heeft, schakel ik voor het sluiten van de markt toch nog maar even over naar een hoofdknaller. Nadat we al eerder een hoofd van vuur hebben gehad van Maria Nevado (5), en een luchtig Aziatisch Erbackhoofd (6), wordt het nu tijd voor het derde element, namelijk Aarde, en daar kan Brooke Shaden ons goed mee verder helpen.

De oplettende lezer kent Brooke nog van die gezellige foto van die twee jongedames met hun hoofden in blauwe en witte druiven op de tafel (5).

Oxygen van Brooke Shaden (7)

NOTEN
(1) http://kevins.favos.nl/rubriek/100760/dirkjan+
(2) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/harige-appels-met-de-bolletjes.html
(3) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/rode-blaadjes-vliegende-huizen-en-de.html
(4) http://journal.sarahillenberger.com/
(5) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/vuurwantsen-natuurmonumenten-en-nog-wat.html
(6) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/bloemsterren-schilderen-en-cryptomnesie.html
(7) http://pulpfactor.com/art/1797/death-and-surrealism/

2 opmerkingen:

  1. En op 21 mei konden we de eerste bezoeker welkom heten die was afgekomen op Dirk Jan. Welkom, welkom.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En slechts drie dagen later hadden we alweer de tweede enthousiasteling. Misschien wordt het dan toch tijd om onze Dirk-Jan weer eens te laten schitteren op een nieuwe pagina.

    BeantwoordenVerwijderen