zondag 7 april 2013

Basaal Beren Hitbewustzijn trainen via Sky Radio

Er zijn zo tijden waarin je nauwelijks nog weet wat je eigenlijk hoort op de radio. Goed, je herkent dan nog wel de klassiekers van een tijd terug, maar van de nieuwe nummers herken je soms het deuntje, maar vaak heb je geen idee wie of wat het nou zingt.

Muziek ontdekken (1)
Om daar verandering in te brengen heb ik een ouderwets blocnote gepakt met een handprinter, zoals laatst iemand een pen omschreef, en ik ben gaan opschrijven welke nummers ik kende, en als ik ze niet kende dan zocht ik het op via de website of via zo'n 'luister-naar-muziek-en-ik-vertel-je-wat-je-hoort'-app, en langzaamaan begin ik nu ook nieuwere nummers te herkennen.

Scene uit videoclip 'One Day/Reckoning' van de Israëlische Asaf Avidan (2)
Zo ontdekte ik laatst het heerlijke nummer van Asaf Avidan alsof ik het voor het eerst hoorde, om later te ontdekken dat het afgelopen zomer zo'n 6 weken op de eerste plaats had gestaan in de hitlijst. Dat zijn toch wel typische ontdekkingen.

Een andere typische ontdekking is de schoonheid van de Russische tekenfilmserie 'Masha en de Beer', die ook op zapp-tv wordt uitgezonden. Als je het dan hebt over feel-good-filmpjes dan kun je daar je hart mee op halen. Hieronder een voorbeeldje.

Beer met roze vlinderschort voor, met in de rechterklauw een kan met guitig motiefje (3) 

NOTEN
(1) http://www.laptopradio.org/LTRblog/?m=201007 
(2) http://www.youtube.com/watch?v=KRAMNWzfjcg
(3) http://www.youtube.com/watch?v=vkVZ7PviJ5E

2 opmerkingen:

  1. Het motiefje van de schenkkan van onze Russische beer was aanleiding tot de herkenning van een auto van een plaatselijke woningbouwvereniging, maar dan geïnverteerd. Zie voor meer verheldering: http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/harige-appels-met-de-bolletjes.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En op 22 april klopte er voor het eerst iemand aan die vroeg of ik nog wat filmpjes had van Masha en de Beer.

    BeantwoordenVerwijderen