woensdag 17 april 2013

Rode blaadjes, Vliegende huizen en de Venozolaanse Waanzin van Haat

Afgelopen dag hebben ik een wandeling gehad met een bezoeker in Heumensoord. Zij was op zoek naar de geschiedenis van dit Nijmeegse bos (1) en vond daar slechts een Spaanse surrealistische boom. We hebben nog wat gezocht tussen de rododendrons, maar helaas hebben we weinig historie kunnen traceren.

We knipten wel even met onze seizoensvingers waardoor we van een beginnende lente-omgeving veranderden naar een late-herfst sfeer. Klaarblijkelijk knipten we beide ook wat te hard omdat we ook meteen ons uiterlijk ver-rast hebben naar de Aziatisch. Er gebeuren soms vreemde dingen in die Nijmeegse bossen.

Afkomstig van Beat Takeshi (2)
Omdat er ook Spaans werd gesproken onderweg wierp ik mijn blik op de tweets van Hugo Chavez, maar zoals bekend twittert hij niet postuum, waardoor ik een tweet uit de kast heb geplukt van zijn opvolger Nicolás Maduro. Zo, pik je toch nog een woordje Spaans mee in de lentige Japanse herfst, zullen we maar zeggen.

Tweet Maduro op 17 april 2013

Zo gebruikt hij de woorden 'locura de odio' wat zoveel betekent als de waanzin van de haat. Zodra er weer Spaanse interesse is in dit blog pakken we weer een Spaanstalige tweet bij de kladden om zo tussendoor onze Spaanse woordenschat ook op te kalefateren.

En dan wordt het nu tijd voor iets normaals, zoals dit onderstaande huis van Ben Grosso:

Ben Grosso's opstijgende huis (3)
En als afsluiter nog een gestrikt banaantje, voor de ware liefhebber.

Een bananenschoen van Sarah Illenberger (4)

NOTEN
(1) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/een-surrealistische-spaanse-boom-in.html
(2) http://www.art-bit.net/community/blog/poetry-beat-takeshi
(3) http://www.art-bit.net/frontpage?page=8
(4) http://laughingsquid.com/strange-fruits/  - We zijn overigens Sarah Illenberger gisteren ook al tegengekomen met een ander stuk fruit, namelijk die harige appel, zie daarvoor: http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/harige-appels-met-de-bolletjes.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten