donderdag 4 april 2013

Whatsapp Hallucinaties en Schuine Strand Sigurdor

Toen ik vanavond wat in de keuken rondliep dacht ik het whatsapp-geluidje op mijn telefoontje te horen, en omdat ik wel iemand verwachtte rende ik er struikelend op af, om te ontdekken dat er helemaal geen berichtje was gestuurd. Dat was mijn eerste whats-app hallucinatie. Ik haalde mijn schouders op zonder me verder zorgen te maken over een mogelijk degeneratief cognitief verval.

Whats-app in haar karakteristieke kleuren
Vandaag heb ik nog een stoeptegel in ontvangst mogen nemen (1), naar aanleiding van Sigurdor Gudmundsson's actie om zijn hoofd eronder te steken, al knielend op de stoep. Het zette me aan nog eens wat meer te zoeken van deze dekselse Zweedse Sigurdor, wiens naam me wat Hobbitterig overkomt. Na een strandwandeling kwam ik hem tegen in de buurt van Katwijk.

Sigurdor, zo schuin als een lat (2)

Ook heeft iemand nog in dit hotel een gesprekje gehad met Victor Brauner terwijl hij met zijn Amsterdams babbelende hand in de weer was (3), via een bruine link kwam ik op de 7-en-halve-verdieping uit, waar ik Philip McKay aantrof in een communication breakdown.

Scene uit de film 'Being John Malkovich' (1999)
Philip McKay - Communication Breakdown (4)
We hebben al eerder vreemde figuren gehad hier met zaken over hun hoofd. Wat te denken van die man die we laastst nog lezend in bed aantroffen, geheel gekleed in zwart nylon? (5)

NOTEN
(1) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/met-een-hoofd-onder-een-stoeptegel-in.html
(2) http://ilikethisart.net/?p=11739
(3) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/amsterdamse-pratende-onderarm.html
(4) http://www.ugallery.com/color-brown/genre-surrealism
(5) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/je-lijkt-wel-een-wandelend.html

2 opmerkingen:

  1. Voor meer whatsapp gedachten verwijs ik gaarne door naar de gewaxte kat en zijn droomvlucht in de A390 op http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/05/een-gewaxte-kat-in-de-a390-vliegend.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Iemand wilde wel eens een schilderij zien van een man op het strand, en belandde toen hier bij dat product van Sigurdor. Zou zij tevreden zijn geweest, toen ze hem daar zo zag staan, of zocht ze misschien naar eenen stoeren bink met eenen minstens even stoeren surphplank in zijnen stoeren aermen?

    BeantwoordenVerwijderen