zaterdag 11 mei 2013

Waar zijn eigenlijk die Mooie gedachten? Sterrenhanden en een Bolletjespaal

De nodige bezoekers komen hier terecht met de vraag naar mooie gedachten. Je kunt je afvragen hoeveel mooie gedachten hier nou werkelijk zijn? Is een verhaal over broccolisoep nou zo inspirerend? Is een foto van een vrouw met een bos okselhaar, of een shot van een gewaxte kat nu zo geestverrijkend?

Een mooie hand, maar levert het een mooie gedachte op? (1)

Eerlijk gezegd vraag ik het mezelf ook wel eens af. Zou het niet veel mooier zijn om prachtige gedachten te presenteren die mensen aan het denken zetten? Gedachten die nieuwe creatieve processen op gang zouden kunnen brengen?

Soms probeer ik dat soort gedachten hier op deze blog te verweven, maar eigenlijk komen ze toch vooral tot hun recht op andere blogs van me, zoals die waarop ik minder alledaagse noëtische verkenningen verricht, waarbij ik vandaag sprak over de mogelijkheid dat we met onze aandacht niet alleen informatie kunnen opnemen, maar dat we alleen met onze aandacht ook energie uitwisselen/geven aan datgene waar we onze aandacht op richten (2).

Door beren en auto's krijg je toch een bolletjes-tik.
Wie herkent dit paaltje?(3,4)
In een Zen-boek kwam ik laatst wel enkele mooie gedachten tegen, waarvan ik er enkele in al mijn enthousiasme heb overgeschreven. Wat zeg je bijvoorbeeld van kanjers als: "Het is beter om 25 dagen als een tijger te hebben geleefd, dan duizend jaar als een schaap", "Echte vriendschap bevriest niet in de winter", of "Relaties zijn ongetwijfeld de spiegel waarin wij onszelf ontdekken". Die laatste is overigens afkomstig van Jidadu Krishnamurti.

Misschien worden er hier nog mooie gedachten de ether in gezonden?
Tiago Hoisel (5)

NOËTEN
(1) http://rerylikes.tumblr.com/post/4527708689/daniele-buetti-hand-2001-2002-lightbox-97-x
(2) http://noetiek.wordpress.com/2013/05/11/aanraken-met-je-geest/
(3) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/harige-appels-met-de-bolletjes.html
(4) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/basaal-beren-hitbewustzijn-trainen-via.html
(5) http://mayhemandmuse.com/photoshop-paintings-by-tiago-hoisel/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten