vrijdag 3 mei 2013

Matt Simonis aan de Andere Kant van de Bijen met enkele Black Molly Paarden

Gisteren was een vreugdevolle dag in mijn leven: niet alleen ontdekte mijn dochter de geboorte van enkele black molly's in onze aquarium, maar ook mijn frambozenplantjes waren in staat om enthousiast door te leven nadat ik ze gesplitst had.

Aquarium met enkele black molly paarden (eigen productie)
Vandaag was het echter meteen een stuk minder: de relatie waar ik laatst nog zo enthousiast over schreef (6), kwam vrij abrupt tot een einde en de twee getraceerde versgeboren black-molly visjes waren opgevreten door een stel paarden. Ter compensatie van al dit leed heb ik maar een derde frambozenplant gekocht, en een kweekbakje voor de toekomstige black mollietjes.

In mijn rijke leven heb ik ook nog een nieuw nummer ontdekt tijdens mijn sky-trainingskamp (1), en wel een nummer van een zekere Matt Simons, met een nummer dat With You heet, waarin vaak 'on the other side' wordt gezongen (2). Dat bracht me al snel op kardinaal Simonis waarvan ik dacht dat hij recentelijk overleden was, waardoor hij ook aan de de andere kant zou zijn, zou je kunnen zeggen.

Matt Simons met Simonis (combinatie 2 en 3)
Als ik echter zoek naar zijn overlijdensdatum, blijkt dat Ad Simonis nog volledig aan deze kant is, waardoor de titel 'With You' onverwacht toch ook toepasselijker wordt.

Na deze diepzinnige overpeinzingen wordt het tijd voor wat luchtigs, en wel de recente Europese regelgeving die een aantal pesticides van Bayer in de ban heeft gedaan omdat er een link wordt vermoed met de grote bijensterfte van de laatste jaren (4).

Avaaz-bij, zes meter hoog (4)
Een bepaalde groep pesticiden, de neonicotinoiden, in de wandelgangen ook wel de nieuwe nicotines genaamd, wordt vanaf 1 december 2013 voor minstens twee jaar verbannen. De namen van deze giftige producten van het Duitse Bayer en het Zwitserse Syngenta zijn: clothianidine, imidacloprid en thiamethoxam (5).

Als afsluiter nog het bijenmeisje van Maggy Taylor,
officieel 'The Nest' als titel dragend. Let ook op haar slimme duikbril (7). Wellicht hadden de Anja's daar ook veel plezier van kunnen hebben terwijl ze aan het rondzwemmen waren in hun slaapkamer (8).

NOTEN
(1) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/basaal-beren-hitbewustzijn-trainen-via.html
(2) http://www.youtube.com/watch?v=xe6nWYZDJ9A
(3) http://www.rkk.nl/actualiteit/2013/detail_objectID756965_FJaar2013.html 
(4) http://www.reuters.com/video/2013/04/29/eu-bans-pesticides-over-bee-fears?videoId=242537247&videoChannel=5
(5) http://www.nd.nl/artikelen/2013/januari/31/eu-in-wespennest-door-bijen
(6) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/04/de-liefdesschelp-en-de-harten-kaarten.html
(7) http://merdutemps.tumblr.com/post/19191406027/the-nest-maggie-taylor-definitely-one-of-my
(8) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/tijd-om-naar-bed-te-gaan-met-een-zwaan.html

2 opmerkingen:

  1. Iemand wilde wel eens getuige zijn van de geboorte van een black molly en kreeg een natte neus in het aquarium met een stel paarden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inmiddels, zo'n kleine 3 jaar later hoor je vaak op de radio de hit van Matt Simonis, Catch & Release. Dit leidt ook tot een ongekende populariteit van dit artikel, waar kardinaal Simonis ook wel bij vaart, op zijn vier-en-tachtigste. Matt Simons is inmiddels 29 jaar. Dat is natuurlijk wel andere koek.

    BeantwoordenVerwijderen