donderdag 23 mei 2013

Flink op en neer in het Erasmusgebouw, Monsanto, rode schoenen en een Cerebrale Boom

Ik zat net wat te staren naar mijn icoontjes op mijn desktop, en vroeg me af waar ik vandaag toch eens over zou kunnen gaan schrijven. Misschien over internetbankieren, misschien wel over de laatste levering van wapens aan de bendes in Syrië vanuit Saudi-Arabië (1), of wellicht over mijn actie om eerst een fiets achterin de auto te leggen om er hem vervolgens toch weer uit te halen, omdat de donkere wolken weer waren overgedreven en er toch gewoon gefietst kon worden?

Met dank aan Kevin Jylam (2)
Nee, vandaag zou een onderwerp worden het genot van het op en neer lopen in het Erasmusgebouw in Nijmegen. Gewoon, die heerlijke, monotone betonnen kiezeltrap, en dan zien hoe iedere verdieping er toch net weer een beetje anders uitziet. Een groet maken naar de schoonmaakster, af en toe naar beneden kijken om een blauwe bureaustoel steeds kleiner te zien worden.

Vandaag waren er drie mensen die me wezen op een demonstratie tegen een van de meest gruwelijke bedrijven in de wereld op zaterdag 25 mei 2013. Het leek me dan wel zo sympathiek om daar even een plaatje aan te wijden.


Daarnaast blijkt afgelopen week ook de Spaanse boom uit Heumensoord erg populair te zijn (3). Vandaar dat ik ook maar weer eens ga vissen in de bomenvijver, waardoor deze verstopte vrouw langskomt.

Met rode schoenen uit een boom
Ter afronding nog een ander boompje, omdat die altijd zo inspireren tot surrealistische zaken. Ik blijf dan toch ook nog een beetje in de academische sferen als ik de onderstaande bomen naar voren schuif.

Cerebrale Bomen van de Poolse Igor Morski (4)
NOTEN
(1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2013/05/fsa-bendes-zouden-35-ton-aan-wapens.html
(2) http://www.flickr.com/photos/kevinjylam/2931293872/
(3) http://mooiegedachten.blogspot.nl/2013/03/een-surrealistische-spaanse-boom-in.html
(4) http://chelsahhdelic.tumblr.com/ heeft half april 2013 deze foto van Igor Morski geplaatst. Vind meer van zijn werk op http://www.liveinternet.ru/users/4354795/post233489821/ en natuurlijk op zijn eigen site: http://www.igor.morski.pl/. Deze productie is overigens ook gebruikt voor een hersenreinigingsartikel binnen het kader van het project Psychose Anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten