maandag 3 juni 2013

Het Activeren van je Aardse Goddelijkheid

Soms is het wel eens aantrekkelijk om te denken dat het leven eigenlijk ook niet echt makkelijk is. Dat er toch allerlei dingen maar niet echt lopen zoals we het graag zouden willen zien. Dan krijgt die een ziekte, dan verliest die zijn baan, dan gaat die dood of krijgt die ander een ongeluk.

Dan gaat dat o-zo-gelukkige paartje uit elkaar of ben je zelf alleen bezig met een hevig geestverlammend verlangen naar een ander. Misschien geloof je zelfs wel dat je een ernstige psychiatrische hersenziekte hebt, of moet je vaak ieder dubbeltje omdraaien om te kunnen overleven. Misschien voel je je wel als een mechanische robot die iedere dag zijn identieke programma afdraait.

Misschien ben je wel verslaafd, of haal je je geest iedere dag door de gehaktmolen met honderden whatsappjes, facebookjes, twittertjes of speel je allerlei vluchtige app-spelletjes. Zo zijn er allerlei manieren om energetisch leeg te lopen, zou je kunnen zeggen.

Leeglopen (1)
Maar gelukkig is daar om de hoek altijd weer de mogelijkheid om de vitaliserende kracht te laten ontluiken die ons het gevoel kan teruggeven in het centrum van het universum te staan, pulserend van genot, liefde, plezier en creativiteit. Het enige dat we daarvoor hoeven te doen is eventjes die schakelaar om te zetten, wat te glimlachen in de spiegel met een duim omhoog, en voilá, het leven lacht even vrolijk terug.

The World is my Oyster (2)
Goed, zo makkelijk is het natuurlijk allemaal niet, maar het toelaten van mooie gedachten, het toelaten van nieuwe mogelijkheden, het je openen voor creativiteit, kan krachten laten vrijkomen die als een wervelwind de rommel uit je geestelijke huis kunnen wegblazen, waardoor er ruimte ontstaat voor een nieuwe oriëntatie.

En bij een gebrek aan inspiratie kan ik je aanraden om je aandacht eens te richten op de mogelijkheid dat er iets 'goddelijks' in jezelf huist en dat er zelfs naar streeft om meer in te dalen in je lichaam, om meer te kunnen ervaren van het fysieke leven. Vandaag ontving ik een mail (3) met daarin deze inspirerende woorden:

Een goddelijke vangst (4)
"Het volledig omarmen van wie je als mens bent, van je keuze om mens te zijn, van je uitdagingen en van Moeder Aarde. Dat is de inwijdingsweg die leidt tot volledige realisatie van ons mensen als Goddelijke wezens, tot volledige herinnering wie we werkelijk zijn, tot het activeren van onze Aardse Goddelijkheid.

Want hoe meer jij je hart opent, voor jezelf, voor je medemens, voor de Aardse dimensie, des te meer ook je hogere bewustzijnslagen, zoals onder meer je Hogere Zelf, in staat zijn om bij jou te incarneren, in te dalen, om je Volledige Zijn van een Kosmisch en een Aards wezen tot integratie op Aarde te brengen. Om zo uiteindelijk je oermissie als mens te voltooien."


NOTEN
(1) http://www.liveinternet.ru/users/4354795/post233489821/
(2) http://chelsahhdelic.tumblr.com/  (ergens in maart 2013 gepost), verwijzing naar een nummer van Frankie Goes to Hollywood van hun album Welcome to the Pleasure Dome (http://www.youtube.com/watch?v=Zwog4fl0LMU)
(3) nieuwsbrief van de zogenaamde 'Human Divinity Academy'
(4) http://chelsahhdelic.tumblr.com/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten